2025-03-31T11:38:53+03:00
הפיצה, המאכל האיטלקי הקלאסי, כבר מזמן הפכה לחלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי. ריח הבצק הנאפה בתנור, רוטב העגבניות העשיר והגבינה הנמסה יוצרים חוויה שקשה לעמוד בפניה. אם תמיד חלמתם להכין פיצה כמו בפיצרייה, אתם ממש לא לבד – והבשורה הטובה: זה אפשרי לגמרי גם בבית, בעזרת המתכון הנכון והמוצרים הנכונים.

מתכון לפיצה איטלקית קלאסית

מצרכים לבצק:

  • 500 גרם קמח מסוג "00" – ניתן למצוא כאן באתר לה קוזין

  • 2 כפיות שמרים יבשים

  • כפית סוכר

  • כפית מלח

  • 3 כפות שמן זית

  • כוס ושליש מים פושרים

רוטב עגבניות בסיסי:

תוספות:

  • גבינת מוצרלה מגורדת

  • פטריות, זיתים, בצל או כל תוספת שאתם אוהבים


    אופן ההכנה:

  • מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים 8–10 דקות עד שמתקבל בצק רך וגמיש. מתפיחים כשעה.

  • פורסים את הבצק על משטח מקומח (מומלץ להשתמש במשטח סיליקון עמיד לחום).

  • מורחים את הרוטב ומוסיפים את הגבינה והתוספות.

  • אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, עד שהגבינה מזהיבה והבצק פריך – כ-10–15 דקות.



ציוד מקצועי מומלץ מהחנות "לה קוזין":